Vložil: | Sabinas |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 25 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Celerové toasty s matesy :
1 celer
| 4 porce matesové filety
| podle chuti a potřeby: ocet
| hladká mouka
| vejce
| strouhaný sýr
| strouhanka
| olej na smažení
| brusinkový kompot
| čerstvý hlávkový salát
| žervé
| čerstvý kopr
| sůl
Postup přípravy receptu Celerové toasty s matesy :
Očištěný celer nakrájíme na plátky asi jeden centimetr silné a necháme je vařit ve slané vodě s octem asi 15 minut. Necháme dobře okapat a vychladnout. Z vařených plátků celeru vykrájíme medailonky o průměru asi 5 cm. Obalíme je postupně v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance smíchané se strouhaným sýrem. Obalené medailonky smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Filety z matesa podélně rozpůlíme a proužky srolujeme do tvaru šneku. Na celerový toast položíme list salátu, matesového šneka a upevníme párátkem. Do každého šneka dáme lžičku brusinkového kompotu, nahoře ozdobíme čepičkou z žervé a snítkou kopru.
Fotky receptu Celerové toasty s matesy :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!