Vložil: | Yourimp |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 180 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Celkem dobré telecí:
1 - 1,5 kg jakéhokoliv telecího
| 0,8 kg kořenové zeleniny
| máslo dle vašeho cholesterolu
| 6 lžic kečupu
| trocha olivového oleje
| 2 lžíce hladké mouky
| trošku pálivé pariky
| majoránka
Postup přípravy receptu Celkem dobré telecí:
Maso pokrájíme na kousky cc 4x4 cm, (nebo jak vám to půjde) osolíme. Zeleninu nastrouháme na tenké plátky. Rozpálíme máslo s trochou olivového oleje, maso a zeleninu opečeme dohněda, ke konci přidáme trošku papriky. Ve větším hrnku rozmícháme hladkou mouku s vodou, přidáme kečup a 2 lžíce másla. Vlijeme na osmažené maso a okamžitě snížíme telotu, stupeň 1 -max. 2, zakryjeme poklicí a velmi pomalu táhneme až se zelenina rozdusí (asi tak 2 -3 hod), dochutíme solí a přidáme hrstičku majoránky, kterou samozřejmě před vsypání rozemneme. Je to jemné a dobré.
Fotky receptu Celkem dobré telecí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!