Vložil: | Misuticka |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 105 min |
Hodnocení: |
![5.5/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.5/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.5/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.5/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.5/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.5/10, hlasovalo 2 -](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-pul.gif) ![5.5/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![5.5/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![5.5/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Čerkeské kuře:
1 celé kuře o váze 1 1/2 kg
| 1 lžička mletého kotiandru, zázvoru, kurkumy a chilli
| 255 g bílého jogurtu
| 4 lžíce nasekané máty
| 2 stroužky rozetřeného česneku
| 1/2 lžičky soli
| 1 citron
Postup přípravy receptu Čerkeské kuře:
Kuře naskrz propíchneme ostrým nožem, vložíme do hluboké nekovové mísy a potřeme směsí koření. Smícháme jogurt s mátou, česnekem a se solí a směsí kuře potřeme. Mísu překryjeme fólií a vložíme ji na noc do chladničky.
Troubu předehřejeme na 200 °C. Citron propíchneme kuchyňskou jehlou a vložíme dovnitř kuřete. Kuře položíme opačnou stranou, než kterou leželo v marinádě, na kovovou mřížku pekáčku a zalijeme ho marinádou. Do páče přilijeme tolik vody, aby zakrývala dno. Kuře pečeme nezakryté 1 hodinu a každých 20 minut ho obrátíme a podle potřeby přilijeme vodu. Nakonec obrátíme prsní stranou nahoru a pečeme dalších 30 minut, dokud není maso hotové. Pokud kuře propíchneme v nejsilnější cčásti jehlou, měla by z něj vytékat čirá šťáva. Kuře lehce zakryjeme fólií a před porcováním ho necháme 10 minut odstát.
Fotky receptu Čerkeské kuře:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!