Použité suroviny receptu Čerstvé ryby marinované v bylinkovém oleji:
200 g čerstvých ryb (např. směs losos, kambala atd.)
| 200 g cukety
| 200 g mrkve
| 200 g olivového oleje
| svazek čerstvých bylinek (bazalka, oregano, pažitka aj.)
| bílý pepř
| sůl
Postup přípravy receptu Čerstvé ryby marinované v bylinkovém oleji:
Opláchnuté a osušené ryby nakrájíme na kostičky velké přibližně 3 x 3 cm. Osolíme je a opepříme. Zeleninu nakrájíme na tenké nudličky a zprudka opečeme na teflonové pánvi – nejdříve mrkev a poté cuketu. Ryby vložíme na 2 minuty do páry. Do úzkého hlubšího hrnce pak dáme zeleninu, hrubě sekané bylinky a ryby. Vše zalijeme olejem ohřátým asi na 50°C a odstavíme. Necháme vychladit a odležet do druhého dne a podáváme s bílými toasty nebo s rýží.
Fotky receptu Čerstvé ryby marinované v bylinkovém oleji:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!