Vložil: | Aknels |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 3 |
|
|
Použité suroviny receptu Čerstvý pstruh pečený s bylinkami:
2 vykuchaní pstruzi střední velikosti (1 kus asi 400 g)
| sůl
| bílý pepř
| půlka citronu
| 0,5 dl sladkého bílého vína
| 2 dl oleje
| půl lžičky destilátu Borovička
| svazek čerstvých bylinek (rozmarýna, šalvěj, petrželka, majoránka atp.)
Postup přípravy receptu Čerstvý pstruh pečený s bylinkami:
Opláchnuté a osušené pstruhy lehce osolíme, opepříme a necháme asi 10 minut odležet. Mezitím vymačkáme šťávu z půlky citronu a smícháme ji s vínem, olejem a borovičkou. Aby se vytvořila marináda hustší konzistence, je nutné, aby měly tekutiny stejnou teplotu. Nejlepší je použít ponorný mixér. Pstruhy naplníme větvičkami bylinek a vložíme na pekáček. Přetřeme hotovou marinádou a ponecháme asi hodinu v chladu. Poté pečeme při 170 stupních Celsia asi 30 minut dozlatova. Jako příloha jsou nejlepší různě upravené brambory nebo bílé pečivo. Zbylou marinádu podáváme ve zvláštní misce, nebo s ní dochutíme brambory přímo na talíři. Borovičku můžeme nahradit myslivcem nebo slivovicí.
Fotky receptu Čerstvý pstruh pečený s bylinkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!