Vložil: | saskijka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 1 |
|
|
Použité suroviny receptu Čerstvý špenát se šlehačkou, vejcem a bramborami:
1 brambor vařený malý
| 1 cibule
| 100 ml šlehačky
| 800 g čerstvého špenátu
| 2 str. česneku
| sůl
| mušk. oříšek
| pepř
| olej
| příloha
| 600 g brambor
| 4 vejce
| sůl
Postup přípravy receptu Čerstvý špenát se šlehačkou, vejcem a bramborami:
Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno a opečeme na oleji. Přidáme čerstvý špenát a krátce podusíme. Špenát podlijeme smetanou, přidáme nakrájený uvařený brambor, sůl, pepř a muškátový oříšek. Vše spolu přivedeme do varu a rozmixujeme na hladkou směs.
Brambory oloupeme, nakrájíme na hrubší plátky a 5 minut povaříme ve vřící vodě. Pak je scedíme a necháme okapat.
Na velké pánvi rozehřejeme olej a brambory na něm opečeme. Osolíme. Samostatně připravíme volská oka a podáváme je jako přílohu k čerstvému špenátu a pečeným bramborám.
Fotky receptu Čerstvý špenát se šlehačkou, vejcem a bramborami:
Fotky vložil: Natural,Mangovka,myrna,Nandiči