Předehřejte troubu na 180 st.C. Z řepy otrhejte listy a dejte je stranou. 90 cm dlouhý pruh alobalu přeložte napůl. Do středu položte očištěnou řepu. Pokapejte ji 1 lžičkou vody a do alobalu ji zabalte. Pečte ji doměkka, poté ji nechte 15 minut zchladnout a pak ji oloupejte. Každou řepu rozřízněte na 8 dílků.
Mezitím odřízněte ze stonků listy a stonky vyhoďte. Listy omyjte a nakrájejte na tenké proužky. V pánvi na středním ohni rozehřejte olej. Opečte na něm česnek. Do pánve přidejte listy, za stálého míchání je vařte do změknutí a poté je přendejte na talíř.
Do pánve dejte marmeládu, vinný ocet a pepř a vše zahřejte k varu. Přidejte dílky řepy a protřeste jí, aby se dobře obalila. Nakonec ji přendejte do mísy a posypejte ji listy.
Fotky receptu Červená řepa s pomeranči:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!