Použité suroviny receptu Červené zelí na švédský způsob:
1 ks menší hlávka červeného zelí
| 2 lžíce másla
| 1 ks středně velká cibule
| 1 lžíce hnědého cukru
| 1 ks citrón - šťáva
| 2 ks jablka oloupaná a nakrájená na plátky
| sůl a pepř dle potřeby
Postup přípravy receptu Červené zelí na švédský způsob:
1. Po odstranění košťálu nakrájíme zelí na nudličky.
2. Do kastrolu dáme máslo, zahřejeme přidáme zelí a orestujeme.
3. Přidáme nastrouhanou cibuli, cukr a šťávu z citrónu, nakrájená jablka. Vše dobře promícháme a dusíme za občasného podlití vodou 2 hodiny. /dodržet čas dušení-důležité pro chuť/
4. Dochutíme solí a pepřem
5. Zelí nezahušťujeme.