75 g hery
| 60 g rozpuštěného klasického másla
| 210 g moučkového cukru
| 6 vajec
| 1 lžička citronové kůry
| 50 g mletých oříšků
| 500 ml plnotučného mléka
| 420 g polohrubé mouky
| 1 kypřící prášek do pečiva
Postup přípravy receptu Česká bábovka:
Změklou Heru utřeme s rozpuštěným máslem, cukrem a citrónovou kůrou. Po jednom vmícháme žloutky, oříšky a mouku s práškem do pečiva. Zalijeme vlažným mlékem. Vše důkladně promícháme a nakonec vmícháme tuhý sníh z připravených bílků. Těsto nalijeme do vymazané a strouhankou vysypané bábovkové formy a ve středně rozehřáté trobě upečeme. Podíváme se na bábovku tak po 35ti minutách. Dříve ne! To aby nám při otevření a následném vproudění ochlazeného vzduchu neklesla. Upečenou bábovku vyklopíme, necháme vychladnout a pocukrujeme směsicí vanilkového a moučkového cukru. Nakrájíme a hostíme.
Fotky receptu Česká bábovka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!