Vložil: | Jitule123 |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu České lívance:
300 g polohrubé mouky
| 1 dl mléka
| 10 g droždí
| 10 g práškového cukru
| 2,5 dl mléka
| špetka soli
| 20 g práškového cukru
| strouhaná citronová kůra
| strouhaný muškátový oříšek
| 1 vejce
| 30 g másla
| tuk na pečení
| tvrdý tvaroh
| kyselá smetana
| švestková povidla
Postup přípravy receptu České lívance:
V 1 dl vlažného mléka rozmícháme droždí a cukr a necháme vykynout. Do 2,5 dl mléka rozmícháme sůl, cukr, nastrouhanou citronovou kůru, nastrouhaný muškátový oříšek, vejce a vlažné máslo. Přidáme mouku, vykynutý kvásek a vypracujeme těsto, které zakryjeme ubrouskem a necháme kynout na teplém místě. Na rozehřátém a vymaštěném lívanečníku pečeme lívance. Ještě teplé natřeme švestkovými povidly, posypeme nastrouhaným tvarohem a polijeme kyselou smetanou.
Fotky receptu České lívance:
Fotky vložil: uschi3,Nandiči