500 g hladké mouky
| 20 g droždí
| sůl
| mléko
| 20 g cukru
| 80 g máku
| 50 g medu
| 60 g moučkového cukru
| 80 g tuku
Postup přípravy receptu České peciválky:
Do mouky přidáme droždí rozmíchané s cukrem, vlažné mléko a sůl a vypracujeme řidší těsto. Necháme je na teplém místě vykynout. Vykynuté rozválíme na válu na válečky silné jako prst, z nichž nakrájíme asi dvoucentimetrové kousky. Nakrájené kousky vložíme na tence pomaštěný plech a ve středně horké předehřáté troubě upečeme. Upečené peciválky spaříme vařící vodou, polijeme máslem a medem a posypeme umletým mákem a cukrem.
Fotky receptu České peciválky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!