4 vepřové řízky z krkovičky bez kosti po 150 g
| 2 lžíce hořčice
| 1 lžíce sladké papriky
| 1 lžíce polohrubé mouky
| 50 g prorostlé slaniny
| 2 cibule
| 1 lžíce oleje
Postup přípravy receptu České řízky:
Maso omyjeme, osušíme a naklepeme, tučné okraje odřežeme. Řízky tence potřeme hořčicí a obalíme z každé strany v mouce, smíchané s paprikou. Dáme na mřížku a vrstu mouky necháme trochu zachnout. Slaninu a cibuli nakrajíme na malé kostičky a opečeme na pánvi na rozehřátém oleji, potom z pánve vyjmeme a dáme stranou. Na tuku na pánvi řízky opečeme prodce do hněda z každé strany 2-3 minuty. Teplotu zmírnime a dopékáme z každé strany další 4 minuty. Nakonec slaninu a cibuli dáme zpatky na pánev a ohřejeme.
Fotky receptu České řízky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!