Použité suroviny receptu Česnečka s bramborem a chlebovými krutony:
4 krajíce staršího chleba
| 50 g sádla
| 2 větší brambory
| 1200 ml vody
| sůl
| kmín
| 6 stroužků česneku
| majoránka
| 1 vejce
| mletá paprika na ozdobu
Postup přípravy receptu Česnečka s bramborem a chlebovými krutony:
Krajíce chleba (nejlepší jsou lehce oschlé, třeba dva dny staré) rozkrájíme na středně velké kostičky. Na pánvičce se silným dnem si rozehřejeme sádlo a kostičky na něm ze všech stran dozlatova opečeme. Brambory oloupeme, opláchneme a rozkrájíme na menší kousky. Vložíme je do hrnce se studenou vodou a osolíme. Přidáme špetku celého kmínu a přivedeme k varu. Brambory vaříme přibližně 15 minut, dokud nejsou zcela měkké. Část brambor vyjmeme z hrnce a rozšťoucháme. Na závěr vmícháme do polévky vajíčko, přidáme utřený česnek, rozšťouchané brambory a podle chuti majoránku. Polévku podáváme s chlebovými krutony, posypanou červenou paprikou. Před podáváním můžeme na dno talíře dát strouhaný sýr.
Fotky receptu Česnečka s bramborem a chlebovými krutony: