1 mrkev
| 6 stroužků česneku
| 2 větší brambory
| 5 dkg měkkého salámu
| dle chuti eidam
| dle chuti máslo
| 1 čajová lžička Solčanky nebo Podlravky
| sůl
| dle chuti maggi
| zelená naťka
Postup přípravy receptu Česnečka speciál:
Na kousku másla si v hrnci osmahneme nahrubo nastrouhanou mrkev a na malé kostičky pokrájený salám. Přidáme Solčanku, na kostičky nakrájené brambory a na slabší plátky nakrájené 4 stroužky česneku. Zalijeme asi 1,5l vody z konvice a vaříme na el. sporáku č.4 dokud nejsou brambory měkké. Poté utřeme 2 stroužky česneku se solí (kdo má rád česnek, tak klidně i více stroužků), přidáme do polévky a ještě asi 3 minutky povaříme. Hotovou polévku ozdobíme nejlépe čerstvou zelenou natí (já měla sušenou petrželku) a dochutíme solí a maggi. Na talíři polévku ještě ozdobíme najemno strouhaným eidamem.
Fotky receptu Česnečka speciál:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!