Použité suroviny receptu Česneková husí prsa v jogurtu:
800 g husích prsou
| 1 cibule
| 2 lžíce oleje
| 200 ml zeleninového vývaru
| 2 mrkve
| 180 g sterilované kukuřice
| 1 bílý jogurt
| 2 lžíce nasekané pažitky
| sušený česnek
| sůl
| mletý bílý pepř
| olej
Postup přípravy receptu Česneková husí prsa v jogurtu:
Husí prsa zbavíme kůže a nakrájíme je na větší kousky. Potom maso osolíme a potřeme sušeným česnekem. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na rozpáleném oleji necháme zesklovatět cibuli. Vložíme husí prsa a ze všech stran je zprudka opečeme. Pak maso podlijeme vývarem, přiklopíme a dusíme do poloměkka. Podle potřeby podléváme vodou. Mrkve dobře očistíme a nakrájíme na větší kolečka. Přidáme je společně s okapanou sterilovanou kukuřicí k masu. Směs dodusíme doměkka. K masové směsi přidáme bílý jogurt a nasekanou pažitku. Vše promícháme a už jen krátce prohřejeme. Nakonec podle své chuti ještě přisolíme a okořeníme pepřem. Podáváme s rýží.
Fotky receptu Česneková husí prsa v jogurtu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!