Použité suroviny receptu Česneková polévka s opečenými rajčaty:
1 kg zralých rajčat
| 2 lžíce olivového oleje
| 1 cibule
| 5 stroužků česneku
| 1,5 l slepičího vývaru
| sůl
| pepř
| hotové pesto při podávání
Postup přípravy receptu Česneková polévka s opečenými rajčaty:
Rajčata rozpulte, polože je řezem dolů na pekáč a grilujte 3 min. Pak je pečte 15-20 min. při teplotě 180 °C a nechte odležet. Rajčata oloupejte, vymačkejte z nich šťávu a pokrájejte je na větší kousky, které přidejte ke šťávě. V hrnci rozpalte olej, přidejte pokrájenou cibuli a 1/2 česneku nechte změknout. Pak přilijte vývar, přidejte rajčata a zbylý česnek a vařte na mírném ohni 5 min. Osolte a opepřete. Těsně před jídlem zamíchejte do polévky lžíci pesta.
Fotky receptu Česneková polévka s opečenými rajčaty:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!