Postup přípravy receptu Čevapčiči a sekané řízky:
Strouhanku pražíme nasucho s fenyklem a anýzem 5 minut, pak necháme vychladnout. Rajče oloupeme, odstraníme jadérka, dužinu rozkrájíme na kostičky a přidáme ke strouhance. Vše pořádně smícháme s mletým masem, vejcem a oreganem, osolíme a opepříme. Přikryjeme a necháme asi 60 minut rozležet. Pak maso rozdělíme na 2 poloviny.
Do jedné poloviny rozdrobíme fetu a dobře promícháme. Vytvarujeme 4-6 sekaných řízků a potřeme olivovým olejem. Rošt namažeme olejem a sekané řízky na něm grilujeme po každé straně 7 minut.
Ze zbylého masa vytvarujeme válečky silné jako prst a postavíme do chladu. Pak je opékáme na rozehřátém grilu ze všech stran asi 10 minut, mezitím potíráme olejem. Vše rozdělíme na talíře, popř. ozdobíme.