Postup přípravy receptu Chalupářské roštěnky:
Omyté a očištěné plátky masa na okraji několikrát nařízneme, zlehka naklepeme, osolíme a obalíme ve směsi mouky a drceného barevného pepře.
Pak je na rozpáleném oleji z obou stran zprudka opečeme, přidáme máslo, na klínky nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájený nebo prolisovaný česnek a vše osmahneme. Snížíme teplotu a zvolna dodusíme.
Chalupářské roštěnky podáváme s krajíčky bílé veky nebo s bílým či celozrnným pečivem a větším množstvím čerstvě nakrájené zeleniny (rajčat, paprik, hlávkového salátu, salátové okurky, jarních cibulek apod.). Roštěnky můžeme podávat i se studenou omáčkou. Chalupářské roštěnky můžeme připravovat i na zahradním grilu a podávat s grilovanou zeleninou.