| Vložil: |  Uuu |  
    | Porcí: | 6 |  
    | Doba přípravy: |  45 min |  
    | Hodnocení: |  
          
  |  
    | Počet hodnocení: |  7  |  
   
 | 
 | 
Použité suroviny receptu Chalupářský buřtguláš bez mouky:
cca 1 kg brambor
 | 300 - 500 g buřtů, silných párků apod
 | alespoň 1/2 kg cibule
 |  (čerstvá paprika na proužky)
 |  tuk, sůl, pepř
 |  mletá paprika sladká a gulášová
 |  majoránka
 | trocha chilli
 | trocha drceného kmínu
 |  masox
 |  kyselé okurky
Postup přípravy receptu Chalupářský buřtguláš bez mouky:
Brambory oloupeme a nakrájíme: 1/2 na normální kostky (- cca 1x1x1 cm) a tu 2. polovinu na velmi drobné kostičky. Cibuli nakrájet, orestovat, na ni nakrájenou uzeninu, společně orestovat, zasypat paprikou, rychle osmahnout - pozor at nezhořkne- nasypat nakrájené brambory, zalít do roviny horkou vodou, ochutit a povařit. Povaříme tak dlouho až jsou větší kostičky brambor měkké a ty malé se rozvaří a gulášek krásně zahustí. Na závěr tam vrazíme pro vylepšení chuti masox a majoránku.
Na talíři sypeme drobně nakrájenými kyselými okurkami.
Doporučená příloha: měkký čerstvý chleba. 
 
Fotky receptu Chalupářský buřtguláš bez mouky: 
Fotky vložil: alenab