Vložil: | Uuu |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 7 |
|
|
Použité suroviny receptu Chalupářský buřtguláš bez mouky:
cca 1 kg brambor
| 300 - 500 g buřtů, silných párků apod
| alespoň 1/2 kg cibule
| (čerstvá paprika na proužky)
| tuk, sůl, pepř
| mletá paprika sladká a gulášová
| majoránka
| trocha chilli
| trocha drceného kmínu
| masox
| kyselé okurky
Postup přípravy receptu Chalupářský buřtguláš bez mouky:
Brambory oloupeme a nakrájíme: 1/2 na normální kostky (- cca 1x1x1 cm) a tu 2. polovinu na velmi drobné kostičky. Cibuli nakrájet, orestovat, na ni nakrájenou uzeninu, společně orestovat, zasypat paprikou, rychle osmahnout - pozor at nezhořkne- nasypat nakrájené brambory, zalít do roviny horkou vodou, ochutit a povařit. Povaříme tak dlouho až jsou větší kostičky brambor měkké a ty malé se rozvaří a gulášek krásně zahustí. Na závěr tam vrazíme pro vylepšení chuti masox a majoránku.
Na talíři sypeme drobně nakrájenými kyselými okurkami.
Doporučená příloha: měkký čerstvý chleba.
Fotky receptu Chalupářský buřtguláš bez mouky:
Fotky vložil: alenab