Vložil: | admin |
Porcí: | 8 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 20 |
|
|
Použité suroviny receptu Chanovická pochoutka:
1 ks kapr o hmotnosti cca 1,5 kg
| 1 litr voda
| 0,5 litru 8% ocet
| 2 lžíce sůl
| nové koření
| bobkový list
| celý pepř
| 20 dkg majonéza
| 1 ks větší cibule
| 1 kkonzerva sterilovaný hrášek
| 1 ks menší celer
| hořčice
| pepř
| citron
Postup přípravy receptu Chanovická pochoutka:
Očištěného, vykuchaného, šupin zbaveného kapra (bez hlavy) vložíme do hrnce a zalijeme vodou, přidáme ocet a koření a pomalým varem vaříme asi 15 minut. Měkkou rybu vyjmeme, necháme okapat a vystydnout. Mezi tím najemno nastrouháme očištěnou mrkev a celer, zakapeme citrónovou šťávou, cibuli nakrájíme na tenká kolečka a přidáme spolu s hráškem k zelenině. Vše rozmícháme s majonézou. Do této směsi dáme studené rybí maso, které jsme zbavili kůže a velmi pečlivě vykostili. Vše promícháme, podle chuti přidáme sůl, citrónovou šťávu a pepř. V chladu necháme alespoň 1 den rozležet.
Příloha: chléb, bílé pečivo
Fotky receptu Chanovická pochoutka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!