Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 07.10. 2024
Dnes má svátek Justýna
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Cheesecake po česku

fotka Cheesecake po česku
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 150 min
Hodnocení:  ++++-_____
Počet hodnocení: 8

Použité suroviny receptu Cheesecake po česku:

200 g máslových sušenek  | 100 g másla  | 600 g sýra Fénix, Lučina, nebo plnotučného tvarohu  | 250 g moučkového cukru  | 200 ml kysané smetany  | 1 a 1/2 lžičky vanilkové esence  | 1 a 1/2 lžičky citronové šťávy  |  kůra nastrouhaná z 1 citronu  | 3 vejce  | 1 žloutek  | 250 ml kysané smetany  | 1 lžíce moučkového cukru  | 2 lžičky citronové šťávy

Postup přípravy receptu Cheesecake po česku:

Na formu o průměru 24 cm potřebujete
K době přípravy připočítejte ještě alespoň 8 hodin na vychlazení.
Sušenky rozdrťte (například rozklepáním v igelitovém sáčku) a smíchejte s rozpuštěným máslem. Sušenky můžete také rozdrtit v mixéru, přidat máslo, zamixovat, nechat chvilinku odpočinout a znovu chvíli mixovat, aby vznikly hrudky. Dortovou formu důkladně vymažte máslem a na dno řádně napěchujte sušenkovou směs. Tento přichystaný korpus dejte do lednice.

Ingredience na náplň by měly mít pokojovou teplotu. Sýr nebo tvaroh nejprve rozetřete dohladka mixérem, přičemž míchání několikrát přerušte a sýr ze stěn setřete stěrkou. Mixujte jen krátce, aby se do hmoty nedostal přebytečný vzduch. Potom přidejte cukr a postup opakujte, abyste získali hladký krém. Stejně zapracujte i ostatní suroviny vyjma vajíček. Nakonec přidejte jedno po druhém vejce a mixujte jen krátce. Hotový krém je velmi řídký. Hmotu opatrně nalijte na sušenkový korpus a nechtejte chvíli odpočinout. Nežádoucí bublinky odstraníte tak, že do krému vepíšete od kraje ke kraji špičkou nože několikrát písmeno S.

Koláč umístěte na střední mřížku do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia a pečte (bez horkého vzduchu) při této teplotě 10 minut, pak ji snižte na 110 stupňů Celsia. Troubu alespoň 30 minut vůbec neotvírejte, jinak hrozí propadnutí koláče. Koláč je hotový ve chvíli, kdy poklepem lžící na bok formy shledáte, že se těsto třepe podobně jako žervé. Náplň ještě ztuhne při chlazení. Ve vypnuté troubě s dvířky mírně pootevřenými nechte cheesecake chladnout asi 2 hodiny. Dezert zakrytý alobalem nechte umístěný do druhého dne v lednici. K vyjmutí koláče jej postavte na utěrku namočenou v horké vodě, čímž rozpustíte máslo, kterým je vymazané dno. Koláče potřete směsí kysané smetany, moučkového cukru a citronové šťávy a podávejte.

Recept pochází z časopisu Apetit, který doporučuje pro rovnoměrné pečení cheesecake použít bain-marie, tedy vodní lázeň. Pro použití vodní lázně je třeba formu dobře utěsnit zvenčí. Dva 40ti centimetrové kusy alobalu přeložte přes sebe do kříže, doprostřed postavte formu a zvenku ji alobalem dobře obalte. Poté ji napňte sušenkovou směsí. K pečení postavte formu do pekáčku a do poloviny výšky ji zalijte vroucí vodou. Takto pečte na 160 stupňů Celsia.


Fotky receptu Cheesecake po česku:

Cheesecake po česku
Cheesecake po česku
Fotky vložil: meluzína 
Hodnocení receptu Cheesecake po česku
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !