Použité suroviny receptu Cheesecake s karamelkami:
Na Krustu
| 1 vejce
| 1 lžíce studené vody
| 150 g čokoládových sušenek
| Na Krém
| 1 sáček mléčných karamelek
| 400 g Lučiny
| 80 g mletého cukru
| 1 lžička vanilkové esence
Postup přípravy receptu Cheesecake s karamelkami:
1. Krustu připravíme smícháním rozdrcených sušenek a rozšlehaného vajíčka s vodou, směs utlačíme do máslem vymazané dortové formy a zapečeme 20 minut při 175°C.
2. V kondenzovaném mléce na mírném plameni za stálého míchání necháme rozpustit karamelky. Jakmile je směs hladká, nalijeme ji na předpečený základ.
3. Podle základního postupu připravíme krém z Lučiny, cukru, vajec a vanilkové esence. nalijeme do formy na karamelovou vrstvu.
4. Pečeme ve vodní lázni při 160°C asi 30 minut. Nezapomeneme po vychladnutí ještě nechat dort zatuhnout v lednici a ozdobit topinkem.
Fotky receptu Cheesecake s karamelkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!