Vložil: | Petulin |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Chladnik:
500 g mladé červené řepy i s natí
| 1,5 l kvásku z červené řepy
| 3 okurky nakládačky
| 4-5 malých cibulek
| 2-3 lžíce sekaného kopru
| 1 lžíce sekané celerové nati
| 20 ml kyselé smetany
| sůl, paprika
| 5-6 zrnek koriandru
| 4 natvrdo vařená vejce
Postup přípravy receptu Chladnik:
Očištěnou červenou řepu uvaříme v takovém množství vody, aby zbylo 400 ml řepného vývaru, který necháme vychladnout a přilijeme ke kvasu z červené řepy, dále přilijeme kyselou smetanu a postavíme do chladu. Nakládačky, cibuli, vařenou červenou řepu i s natí nadrobno nakrájíme, přidáme kopr, celerovou nať, mletý pepř a rozdrcený koriandr, vložíme do řepného vývaru a zamícháme. Do každého talíře vložíme vejce rozkrájené na čtvrtky a kolečka citronu.
Fotky receptu Chladnik:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!