Použité suroviny receptu Chlazená čokoládová pěna:
200 g kvalitní čokolády na vaření
| 2 lžíce brandy (vinné nebo ovocné pálenky podle chuti)
| 3 bílky
| 50 g přírodního krupicového cukru
| 100 ml smetany ke šlehání
| K PODÁVÁNÍ
| moučkový cukr na posypání
| křupavé sušenky, piškoty apod.
Postup přípravy receptu Chlazená čokoládová pěna:
1. Nastrouhejte 50g čokolády a dejte stranou. Zbytek nalámejte na menší kousky a rozpusťte je ve vodní lázni. Jakmile je čokoláda tekutá, kastrol stáhněte z ohně. Misku ponechte v hrnci a do čokolády vmíchejte pálenku. Pokud směs zhoustne, nic se neděje – rozpustí se znova.
2. Bílky vyšlehejte dotuha. Pak za postupného přidávání cukru šlehejte, dokud nezískáte lesklý a tuhý sníh. Zvlášť ušlehejte smetanu.
3. Misku s rozpuštěnou čokoládou sundejte z vodní lázně a přimíchejte do ní lžíci sněhové hmoty. Čokoláda by měla trochu zřídnout. Pak vše přelijte do misky se sněhem a lehce promíchejte. Stejně lehce vmíchejte šlehačku a dvě třetiny nastrouhané čokolády. Rozdělte směs do šesti šálků a dejte chladit do ledničky alespoň na dvě hodiny (úplně nejlépe přes noc).
4. Před podáváním posypte zbylou nastrouhanou čokoládou, podle chuti poprašte cukrem a doplňte sušenkami nebo piškoty.
Fotky receptu Chlazená čokoládová pěna:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!