1 hrnek vypeckovaných černých oliv
| 750 ml drůbežího vývaru
| 1 a 1/2 hrnku nakrájené cibule
| 1 stroužek česneku - nakrájený
| 1 vejce
| 250 ml 12%smetany
| 1 lžíce řecké omáčky (hotový výrobek, možno vynechat)
| 50 ml suchého sherry
| sůl a pepř na dochucení
Postup přípravy receptu Chlazená polévka z oliv:
1. Olivy nakrájejte na tenká kolečka. Vývar v hrnci uveďte do varu, povařte v něm cibuli a česnek asi deset minut a pak vývar přeceďte. Do čirého vývaru vsypte olivy. V misce vidličkou prošlehejte vajíčko a za stálého šlehání k němu přilijte trochu polévky – opatrně, aby se vejce nesrazilo.
2. Vajíčko vlijte do polévky, vmíchejte smetanu a případně omáčku, dochuťte solí, pepřem a sherry. Nejméně půl hodiny nebo i přes noc chlaďte.
Fotky receptu Chlazená polévka z oliv:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!