Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat.Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat. Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 01.10. 2024
Dnes má svátek Igor
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chlazená vinná pěna zabaglione

fotka Chlazená vinná pěna zabaglione
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 145 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Chlazená vinná pěna zabaglione:

200 g jahod, zbavených stopek a nakrájených na větší kousky  | 1 lžíci přírodního cukru  | NA ZABAGLIONE  | 2 plátky želatiny  | 150 ml dezertního vína  | 5 žloutků z velkých vajec  | 100 g přírodního cukru  | 150 ml smetany ke šlehání

Postup přípravy receptu Chlazená vinná pěna zabaglione:

1. Jahody v misce posyp­te cukrem a nechte dvě až čtyři hodiny stát. Želatinu dejte změknout do studené vody.
2. Do většího lavoru nebo dřezu nalijte co nejstudenější vodu, případně do ní ještě přidejte kostky ledu.
3. V malém kastrůlku ohřejte tři lžíce vína, přidejte vymačkané plátky želatiny a za důkladného míchání je nechte rozpustit. Mezitím natočte do velkého kastrolu, na jehož okraj můžete zavěsit misku, asi čtyři centimetry vody a přiveďte ji k varu.
4. V míse šlehejte žloutky a cukr asi tři minuty do zhoustnutí, nejlépe elektrickou metlou. Přilijte zbylé dezertní víno a šlehejte ještě asi minutu. Pak mísu postavte nad kastrol s mírně vroucí vodou (dno se nesmí dotýkat hladiny) a pěnu šlehejte v páře tak dlouho, až skoro zdvojnásobí objem a bude krásně hladká a lesklá.
5. Sejměte z ohně a do krému zašlehejte želatinu s vínem. Postavte mísu na deset minut do ledové vody a za občasného prošlehání ji nechte vychladit. Mezitím ušlehejte smetanu do polotuha (špičky šlehačky se budou ohýbat dolů) a zašlehejte ji do krému. Rozdělte do misek nebo sklenek a dejte dezert aspoň na dvě hodiny chladit. Před podáváním ozdobte jahodami s cukrem.


Fotky receptu Chlazená vinná pěna zabaglione:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Chlazená vinná pěna zabaglione
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !