Vložil: | XpajaY850 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 145 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Chlazená vinná pěna zabaglione:
200 g jahod, zbavených stopek a nakrájených na větší kousky
| 1 lžíci přírodního cukru
| NA ZABAGLIONE
| 2 plátky želatiny
| 150 ml dezertního vína
| 5 žloutků z velkých vajec
| 100 g přírodního cukru
| 150 ml smetany ke šlehání
Postup přípravy receptu Chlazená vinná pěna zabaglione:
1. Jahody v misce posypte cukrem a nechte dvě až čtyři hodiny stát. Želatinu dejte změknout do studené vody.
2. Do většího lavoru nebo dřezu nalijte co nejstudenější vodu, případně do ní ještě přidejte kostky ledu.
3. V malém kastrůlku ohřejte tři lžíce vína, přidejte vymačkané plátky želatiny a za důkladného míchání je nechte rozpustit. Mezitím natočte do velkého kastrolu, na jehož okraj můžete zavěsit misku, asi čtyři centimetry vody a přiveďte ji k varu.
4. V míse šlehejte žloutky a cukr asi tři minuty do zhoustnutí, nejlépe elektrickou metlou. Přilijte zbylé dezertní víno a šlehejte ještě asi minutu. Pak mísu postavte nad kastrol s mírně vroucí vodou (dno se nesmí dotýkat hladiny) a pěnu šlehejte v páře tak dlouho, až skoro zdvojnásobí objem a bude krásně hladká a lesklá.
5. Sejměte z ohně a do krému zašlehejte želatinu s vínem. Postavte mísu na deset minut do ledové vody a za občasného prošlehání ji nechte vychladit. Mezitím ušlehejte smetanu do polotuha (špičky šlehačky se budou ohýbat dolů) a zašlehejte ji do krému. Rozdělte do misek nebo sklenek a dejte dezert aspoň na dvě hodiny chladit. Před podáváním ozdobte jahodami s cukrem.
Fotky receptu Chlazená vinná pěna zabaglione:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!