Postup přípravy receptu Chlazené nočky:
Čokoládu nalámeme a přidáme k ní margarín (nebo máslo). Žloutky se 3 g cukru ušleháme ve vodní lázni do hustého krému. Ušleháme smetanu a tuhý sníh z bílků. Žloutkový krém smícháme s čokoládou, necháme vychladnout, vmícháme šlehačku, sníh a žervé. Uložíme na 60 minut do mrazáku, občas zamícháme. Na omáčku oloupeme hrušky, rozčtvrtíme a vykrojíme jádřinec. Doměkka je podusíme ve víně se 40 g cukru. Propasírujeme a ochutíme hruškovým likérem. Omáčku rozdělíme na 4 talířky, z čokoládového krému vykrájíme nočky a narovnáme do omáčky. Ozdobíme čerstvým ovocem a několika lístky máty. Nemáme-li hrušky, můžeme použít broskve, případně jiné ovoce.