Použité suroviny receptu Chlebová polévka se sněhovými nočky:
1 cibule
| 1 stroužek česneku
| 1 lžíce oleje
| 200 g celozrnného žitného chleba
| 400 g rajčat
| 750 g slepičího vývaru
| 2 vaječné bílky
| dle chuti: sůl a pepř
| dle chuti: sekaná bazalka
| 30 g strouhaného ementálu
| 125 ml smetany
Postup přípravy receptu Chlebová polévka se sněhovými nočky:
1. Na polévku oloupeme a posekáme cibuli a česnek. Na pánvi rozehřejeme olej a česnek a cibuli na něm osmahneme. Přídáme nadrobno rozlámaný chléb a prudce opečeme. Zalijeme slepičím vývarem a vložíme konzervovaná rajčata i s nálevem. Necháme asi 15 min. povařit.
2. Ušleháme dotuha vaječné bílky se špetkou soli. Do sněhu vmícháme bazalku a sýr. Z masy vypichujeme lžičkou malé noky, vhazujeme do vroucí vody a vaříme asi 4 min.
3. Polévku propasírujeme sítem, přilijeme smetanu, osolíme a opepříme. Nočky přendáme děrovanou naběračkou z vody do polévky a podáváme.
Fotky receptu Chlebová polévka se sněhovými nočky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!