Postup přípravy receptu Chlebová polévka se zeleninou a vejci :
Pokud máme chléb v krajíčkách, předem je na sádle osmažíme dozlatova. Je-li zbytek ve větším kousku, pak jej dáme hned do hrnce, zalijeme vodou a přidáme dobře očištěnou zeleninu. Máme-li vývar, použijeme vývar. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na sádle a přidáme do polévky povařit. Rozvařený chléb prolisujeme, zeleninu nakrájíme nadrobno a vše okořeníme solí, muškátovým květem a zázvorem.Jestliže jsme na polévku neměli vývar z hovězího masa, přidáme i masox. Dříve se pro každého stolovníka vhodilo do polévky ještě jedno vejce a nechalo se v polévce srazit. Dnes dáme jen jedno vejce, které předem dobře rozšleháme. Polévku můžeme doplnit i jemně krájenou pažitkou.