Použité suroviny receptu Chlebové placky s rýží a tuňákem:
10 g dlouhozrnné rýže
| sůl
| 100 g tuňáka v oleji
| 1 rajče
| 1/2 svazky pórkových cibulek
| 1 lžíce majonézy
| pepř
| 12 chlebových placek pita
| 100 g kuřecích prsou
| 1/4 ledového salátu
| 1 malá cibule
| sladká paprika
Postup přípravy receptu Chlebové placky s rýží a tuňákem:
1. Přikrytou rýži vaříme 15 minut osolené vodě, scedíme a dáme okapat.
2. Maso okapaného tuňáka rozebereme. Z oloupaných rajčat odstraníme zrníčka a dužinu nakrájíme na kostičky. Omytý pórek nakrájíme na kolečka. Vše smícháme s polovinou rýže a majonézou. Osolíme a opepříme. Hmotou naplníme 6 chlebových placek pita.
3. Kuřecí maso povaříme 10 až 12 minut v osolené vodě. Salát omyjeme a dáme okapat. Maso i salát nakrájíme na nudličky. Cibuli nasekáme.
4. Zbylou rýži smícháme se salátem, masem a cibulí. Osolíme a opepříme, naplníme zbylé placky a posypeme paprikou.
5. Před podáváním posypeme placky lístky celeru.
Fotky receptu Chlebové placky s rýží a tuňákem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!