Vložil: | Torta |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 65 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Chlebový pekáček s houbami a sýrem:
3 lžíce + 2 lžičky másla
| 2 velké cibule na jemno nakrájené
| 670 g lesních hub (hřiby, lišky, kuřátka, smrže atd, které jsou v sezóně)
| 1 1/2 lžičky soli
| 3/4 lžičky pepře, nebo podle chuti
| 1 lžička sušené majoránky
| 110 ml madeirského vína, nebo podobného
| 280 ml hovězího vývaru
| 250 ml neušlehané šlehačky
| 2 vejce
| 2 žloutky
| 1 lžíce čerstvého posekaného tymiánu (nebo 1 lžička sušeného)
| 250 g selského chleba, zatvrdlého a na 2cm kostky nakrájeného (čerstvý chleba usušit v troubě)
| 225 g Cambozola sýru (německý sýr s modrou plísní), nebo směs Camembertu a Gorgonzoly, nebo podobného sýru
Postup přípravy receptu Chlebový pekáček s houbami a sýrem:
Na pánvi rozehřát 1 lžíci másla a osmažit na něm cibuli se solí a pepřem doměkka, asi 5-7 min. Vyjmout a dát stranou.
Na stejné pánvi rozehřát další 1 lžíci másla. Přidat houby s 1/4 lžičky majoránky, 1/2 lžičky soli a 1/4 lžičky pepře. Smažit je, až se všechna tekutina vypaří a houby změknou, asi 5-7 min. Dát stranou k cibuli. Stějně osmažit druhou část hub s kořením.
Až jsou houby osmažené, tak k nim přidat předcházející část hub s cibulí. Přilít víno a dusit na prudkém ohni, až se tekutina vypaří a směs se zbarví dohněda, asi 5min. Dát stranou a nechat vychladnout.
Předehřát troubu na 180 °C.
V míse smíchat smetanu, vývar, vejce, žloutky, tymián, zbývající sůl, pepř a majoránku. Našlehat a přidat usmažené houby a chleba. Lehce vše promíchat a nechat stát po 30min. Lehce vmíchat sýr.
Vymazat pekáč asi 2 litry a 1/4 obsahu zbývajícími 2 lžičkami másla a nalít do něj chlebovou směs. Péct po 40-45 min. dohněda a až je střed ztuhlý.
Fotky receptu Chlebový pekáček s houbami a sýrem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!