400 g telecích kostí
| 300 g telecího masa
| 1 mrkev
| 1 malý celer
| 1 petržel
| 200 g vařené červené řepy
| 2 lžíce smetany
| 1 lžíce hladké mouky
| 250 ml okurkového láku
| 200 g kyselých nakládaných okurek
| 1-2 kostky cukru
| mletý pepř
| sůl
| petrželku na ozdobu
Postup přípravy receptu Chlodnik:
Kosti vložíme do 1 l osolené vody a uvaříme silný vývar, který přecedíme. Telecí maso nakrájíme na kostky. Kořenovou zeleninu očistíme, rozkrájíme na větší kousky a spolu s masem dáme vařit do vývaru z kostí. Řepu rozmixujeme a přidáme k masu. Mouku rozšleháme se smetanou a polévku zahustíme. Nskonec přidáme okurky nakrájené na kolečka a lák - 2 minuty ještě povaříme. Ochutíme cukrem, pepřem a solí. Polévku podáváme vychlazenou, ozdobenou čerstvou petrželkou.
Fotky receptu Chlodnik:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!