1/2 kg chobotnice
| 5 stroužků česneku
| 5 lžic olivového oleje
| 4 lžíce sezamového oleje
| 3 lžíce slunečnicového oleje
| trochu petrželky
| 1/2 l mléka
| 1 cibule
| trochu červeného vína
Postup přípravy receptu Chobotnice na víně:
Chobotničky očistíme a propláchneme vodou. Zalijeme je mlékem a odložíme přinejmenším na půl hodiny do lednice. Poté do pekáčku nalijeme oleje, vložíme nakrájenou cibuli a propláchnuté ve vodě chobotnice, pečlivě zakryjeme vše alobalem a vložíme do trouby rozehřáté na 180 stupňů. Po hodině vsypeme na drobno nakrájený česnek, víno a petrželku a ještě dvacet minut na 200 stupních odkryté opékáme.
Fotky receptu Chobotnice na víně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!