600 g mražených chobotnic nebo mořského ovoce
| 150 g cibule
| 300 g rajčat
| 200 ml bílého vína
| 100 ml olivového oleje
| palička česneku
| bílý pepř
| sůl
| oregano
| petrželka
Postup přípravy receptu Chobotnice po athénsku:
Chobotnice opečeme na polovině oleje, podlijeme vínem a dusíme asi 1/2 hodiny doměkka. Rajčata spaříme sloupneme slupky, zbavíme je jádřinců a pokrájíme na nudličky. Na zbylém oleji opečeme na plátky nakrájenou cibuli a česnek, přidáme k chobotnicím spolu s rajčaty, pepřem, solí a oreganem. Podusíme. Posypeme petrželkou a podáváme s pečenými brambory.
Fotky receptu Chobotnice po athénsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!