1 l vody
| 100 g cibule
| trocha nového koření
| pepř
| bobkový list
| 1/2 l kyselé smetany
| sůl
| 300 g čerstvých hříbků
| 300 g brambor
| 4 celá vejce
| 30 g hl. mouky
| ocet
Postup přípravy receptu Chodské kyselo:
Do vody dáme vařit oloupanou cibuli, nové koření, celý pepř a kousek bobkového listu. Osolíme a do povařeného koření zašleháme kyselou smetanu, spojenou s hladkou moukou. Povařenou polévku přecedíme, přidáme na plátky nakrájené hříbky a necháme ještě chvíli povařit. Nakonec dáme do polévky ve slupce uvařené, oloupané brambory a natvrdo vařená vejce. Přichytíme octem.
Fotky receptu Chodské kyselo:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!