Vložil: | Croky |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Chorvatská polévka :
celer
| 2 mrkve
| 1 pórek
| 1 cibule
| 10 dkg tvrdého sýra
| hladká mouka
| 5 dkg másla
| sůl a pepř
| olej
| petrželka
Postup přípravy receptu Chorvatská polévka :
Na lžíci oleje osmažíme nakrájenou cibuli - kterou zaprášíme lžíci mouky a uděláme světlou jíšku. Jíšku rozvaříme v 1,3 l drůbežího vývaru, nebo vody s bujonovou kostkou. Na másle osmažíme mrkev a 1/4 menšího celeru nakrájeného na kostičky a pórek nakrájený na kolečka. Osmaženou zeleninu přidáme do základní polévky a na mírném ohni vaříme asi 15 minut. Nakonec polévku dochutíme nastrouhaným tvrdým sýrem a nakrájenou petrželovou natí nebo pažitkou.
Fotky receptu Chorvatská polévka :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!