Vložil: | paji |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 20 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Chřest chudých:
7 ks čerstvých pórků
| 7 lžic olivového oleje
| 1 lžíce vinného octa
| 2 lžíce jablečného octa
| 1 ks červené cibule
| dle potřeby: pažitka, zelená petrželka,bílý pepř,sůl
| 2 lžíce smetany
Postup přípravy receptu Chřest chudých:
Pórek očistíme, rozkrájíme ho na větší špalíčky do hrnce a uvaříme do poloměkka ve slané vodě. Uvařený pórek necháme okapat a vychladit. Omáčka, kterou hotový pórek přelijeme: Olej, ocet, smetanu, pepř a sůl zamícháme ve větší mističce vidličkou. Do mističky dále přidáme na drobno nakrájenou cibuli, pažitku, petrželku. Podáváme s pečivem či jako přílohu k vepřovému (hovězímu) masu.
Fotky receptu Chřest chudých:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!