Vložil: | Malinqa |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Chřest, losos a špenát:
4 kousky lososa
| 200 g chřestu
| bílé fazole z 1 a půl 400g konzervy, scezené
| 4 hrsti špenátu
| sůl a pepř
| zálivka:
| 6 lžic oliv. oleje
| dle chuti citr. šťávu
| 2 lžíce hrubozrnné hořčice
Postup přípravy receptu Chřest, losos a špenát:
1. Do hrnce dejte napařovací vložku, nalijte pod ni vařící vodu a postavte na sporák tak, aby se voda stále mírně vařila. Na podložku dejte filátka lososa (můžete je podle chuti osolit a opepřit), přikryjte poklicí a nechte vařit asi tři minuty, dokud maso nezesvětlá.
2. Stonky chřestu oloupejte škrabkou na brambory a přidejte je k rybě. Společně povařte v páře ještě čtyři až pět minut, aby chřest zkřehl a losos byl uvařený.
3. Mezitím prošlehejte suroviny na zálivku. Do mísy vsypte fazole a špenát, přidejte povařený chřest a přimíchejte zálivku. Směs rozdělte na talíře a nahoru položte kousky lososa.
Fotky receptu Chřest, losos a špenát:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!