Použité suroviny receptu Chřest s jehněčími kotletami na šalvěji:
600 g bílého chřestu
| dle chuti: sůl
| 3 lžíce másla
| dle chuti: cukr
| 1 lžíce citronové šťávy
| 8 jehněčích kotlet
| dle chuti: pepř
| 2 lžíce oleje
| 16 lístků šalvěje
| dle potřeby: zelená petrželka na ozdobu
Postup přípravy receptu Chřest s jehněčími kotletami na šalvěji:
Chřest oloupeme a 15 min. vaříme v dostatečném množství osolené vody s 1 lžící másla, špetkou cukru a citronovou šťávou. Prudce ochladime a necháme okapat. Troubu předehřejeme na 50 °C. Jehněčí kotlety omyjeme studenou vodou, osušíme a opepříme. Na rozpáleném oleji je opékáme 2 min. po obou stranách. Trochu osolíme a přikryté dáme do trouby. Na pánvi rozpustíme 2 lžíce másla a lístky šalvěje v něm podusíme. Petrželku omyjeme, osušíme a lístky otrháme ze stonků. Chřest a maso upravíme na předehřátou mísu. Šalvěj položíme na kotlety a vše pokapeme horkým máslem. Podáváme ozdobené petrželkou.
Fotky receptu Chřest s jehněčími kotletami na šalvěji:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!