Použité suroviny receptu Chřest s platýsem a řeřichovou omáčkou:
1 kg bílý chřest
| 1 balíček řeřicha
| 3 lžíce máslo
| 500 g plátky platýse
| 1/2 ks citron
| na ozdobu:
| 5 plátků citron
| podle chuti: mletý bílý pepř a sůl
| 150 g smetanový krémový sýr
| 1 špetka cukr
| 125 ml bílé suché víno
Postup přípravy receptu Chřest s platýsem a řeřichovou omáčkou:
Citron důkladně omyjeme. Kůru z něj nastrouháme a pak vymačkáme šťávu. Rybu omyjeme, osušíme a zakapeme citronem.
Chřest oloupeme a zvolna uvaříme zhruba 15 minut v osolené vodě se špetkou cukru a 1 lžící másla.
Platýse nasolíme, opepříme a z obou stran opékáme 2 minuty na 2 lžících rozehřátého másla. Maso pak vyjmeme a uchováme horké. Zbylý tuk na pánvi rozředíme vínem a 4 lžícemi chřestového vývaru. Odpařujeme do mírného zhoustnutí. Vmícháme krémový sýr a citronovou kůru. Omáčku podle chuti solíme a opepříme.
Řeřichu odstřihneme, omyjeme, osušíme a vmícháme do omáčky.
Chřest s platýsem a řeřichovou omáčkou upravíme na mísu a obložíme kousky citronu.
Fotky receptu Chřest s platýsem a řeřichovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!