Vložil: | Popocatepe |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Chřest zapečený v bešamelové omáčce:
500 g chřestu
| 50 g nastrouhaného oštěpku (v nouzi lze použít i parmezán)
| 1 lžíce strouhanky
| 4 lžíce másla
| 2 lžíce mouky
| 400 ml mléka
| sůl, cukr
| 4 žloutky
Postup přípravy receptu Chřest zapečený v bešamelové omáčce:
Chřest očistíme a povaříme v osolené a oslazené vodě 10 minut. Scedíme. 2 lžíce másla rozpustíme v hrnečku, přidáme mouku a mícháme tak aby nevznikly hrudky. Jedním plynulým pohybem vlijeme mléko a pečlivě mícháme. Povaříme. Až trochu základ na bešamel zchladne, vmícháme do něho rozkvedlané žloutky. Chřest uložíme v pekáči, polijeme bešamelem, posypeme nastrouhaným oštěpkem a strouhankou. Na vrch položíme hoblinky másla. Zapékáme 10-15 minut na 180 stupňů.
Fotky receptu Chřest zapečený v bešamelové omáčce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!