Použité suroviny receptu Chřest zapékaný s mrkví a šunkou:
dle chuti: mletý bílý pepř a sůl
| 100 g máslo
| 800 g bílý chřest
| 4 ks žloutek
| 200 g zakysaná smetana
| dle chuti: muškátový oříšek
| 100 g šunka
| 200 g mrkev
| 1 špetka cukr
Postup přípravy receptu Chřest zapékaný s mrkví a šunkou:
Mrkev očistíme a ponecháme na ní přibližně 2 cm zelené natě. Chřest oloupeme. Obojí zvolna vaříme asi 15 minut v osolené vodě s 1 lžící másla. Poté vyndáme a dáme okapat.
Mladou mrkev a bílý chřest naskládáme do vymaštěné zapékací misky. Rozehřejeme zbývající máslo a trochou tekutého másla zeleninu zakapeme.
Žloutky rozmícháme v zakysané smetaně. Směs za stálého míchání prohřejeme, až nám zhoustne, ale nesmí se vařit! Omáčku osolíme, opepříme a ochutíme muškátem.
Rozehřejeme gril. Zeleninu přelijeme omáčkou a krátce zapečeme.
Chřest zapékaný s mrkví a šunkou podáváme sypaný jemně posekanou šunkou.
Fotky receptu Chřest zapékaný s mrkví a šunkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!