Použité suroviny receptu Chřestová polévka s jíškou:
250 g chřestu
| 30 g tuku
| 30 g hladké mouky
| 1/8 l mléka
| 1 ks žloutku
| sůl
| petrželka
| 1 1/2 l vody
Postup přípravy receptu Chřestová polévka s jíškou:
Vaříme ji z čerstvých výhonků chřestu. Ty očistíme, pokrájíme na kousky a tvrdé a nahořklé části odstraníme. Připravíme světlou jíšku, rozředíme ji, osolíme, rozvaříme a chřest v ní uvaříme doměkka za 10 až 15 minut. Polévku zjemníme mlékem s rozkvedlaným žloutkem a doplníme drobně nakrájenou petrželkou.
Fotky receptu Chřestová polévka s jíškou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!