Použité suroviny receptu Chřestová polévka s kraby:
1 litr drůbežího vývaru
| 300 g zeleného chřestu
| 200 g krabího masa nebo krevet
| 4 šalotky
| 1 lžíce oleje
| 1 lžíce kukuřičné mouky
| 2 lžíce asijské rybí omáčky
| sůl
| pepř
| 1 vejce
| pažitka na zdobení
Postup přípravy receptu Chřestová polévka s kraby:
Drůbeží vývar přivedeme k varu. Mezitím omyjeme chřest a přepůlíme ho. Předvaříme jej ve vývaru asi 5 minut, vyjmeme a odložíme stranou. U krabů (nebo krevet) odstraníme střívko. Kraby omyjeme a osušíme. Šalotku oloupeme a najemno nasekáme. Ve woku rozehřejeme olej a šalotku na něm 2 minuty podusíme. Přidáme chřest a kraby. Přilijeme drůbeží vývar. Polévku vaříme 3 minuty. Wok odstavíme ze sporáku. Kukuřičnou mouku dohladka rozmícháme s vodou a vmícháme jí do polévky. Wok vrátíme na sporák a polévku vaříme až do mírného zhoustnutí. Přidáme rybí omáčku, osolíme a opepříme. Rozšleháme vejce, vlijeme ho do polévky a důkladně rozmícháme, aby utvořilo nitky. Polévku rozdělíme do misek a podáváme ozdobenou nasekanou pažitkou.
Fotky receptu Chřestová polévka s kraby:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!