Použité suroviny receptu Chřestová polévka se žloutkem:
25 dkg chřestu
| 1 l vody
| 5 dkg másla
| 5 dkg mouky
| 1 dkg soli
| 1/8 l mléka
| 1 ks žloutek
Postup přípravy receptu Chřestová polévka se žloutkem:
Chřest svážeme a vložíme do osolené vařící vody. Když je skoro měkký, vyjmeme jej a vývar zahustíme světlou jíškou z tuku a mouky. Jíšku dobře povaříme a do polévky přidáme chřest nakrájený na kratší kousky. Než ho podáváme, vmícháme žloutek dobře rozmíchaný v mléce. Mléko v chřestové polévce prohřejeme, ale už nevaříme.
Fotky receptu Chřestová polévka se žloutkem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!