Použité suroviny receptu Chřestové capuccino s lanýžovým olejíčkem:
500 g chřest bílý
| 50 g másla
| 200 ml šlehačky
| 1 citrón
| 1 kávová lžička lanýžového oleje
| sůl
| cukr
Postup přípravy receptu Chřestové capuccino s lanýžovým olejíčkem:
Chřest oloupeme a asi 1 cm od konce odřízneme. Půl litru vody přivedeme do varu, osolíme a lehce osladíme. Do vody vložíme chřest s plátkem citrónu a vaříme do měka. Ušleháme si polovinu šlehačky. Chřest vyjmeme a oddělíme asi čtyř centimetrové špičky. Zbytek nakrájíme na malé kousky a dáme zpět s druhou polovinou šlehačky. Plátek citrónu vyjmeme. Vše lehce povaříme rozmixujeme ponorným mixerem a dochutíme solí. Máslo nakrájíme na malé kostičky a důkladně zamixujeme do polévky.
Podáváme v šálku na capuccino. Zdobíme dvěma chřestovými špičkami, lžičkou ušlehané šlehačky a to vše pokapeme lanýžovým olejíčkem. K polévce můžeme servírovat sýrovou tyčinku.
Fotky receptu Chřestové capuccino s lanýžovým olejíčkem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!