Vložil: | Maartinka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 10 |
|
|
Použité suroviny receptu Chutný ořech po vlašsku:
1 telecí ořech (nejlepší část masa z kýty)
| sůl
| 1 pevná kyselá okurka
| 50 g slaniny
| 50 g uzeného, libového masa
| 50 g másla
| 100 g zeleniny (mrkev, celer, petržel)
| bobkový list
| 5 celých pepřů
| 2 zrnka nového koření
| kuřecí vývar podle potřeby
| 10 g mouky
| 1/8 l bílého vína
| 1 květák na ozdobu
| 10 g strouhanky, opražená na 20g másla
Postup přípravy receptu Chutný ořech po vlašsku:
Odblanit telecí maso a osolit ho. Udělat do masa díry pomocí ostrého nožíku (po případě si je zvětšit opačným koncem vařečky), do kterých nastrkat na klínky nakrájenou okurku, uzené maso a slaninu. V kastrole na rozpáleném másle a zbytku slaniny osmažit všechnu na malé kostky nakrájenou zeleninu. Přidat bobkový list, nové koření, pepř, na vše položit maso a dusit ho přikryté do měkka. Během dušení podlévat maso vývarem. Měkké maso vyjmout, nakrájet ho na plátky a udržovat v teple. Šťávu zaprášit moukou, přilít bílé víno a povařit. Přecedit a trochu propasírovat na maso. Na míse ozdobit maso uvařeným květákem, posypaným usmaženou strouhankou a podávat s uvařenými makarony.
Fotky receptu Chutný ořech po vlašsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!