Použité suroviny receptu Cibulačka s kozími krutonky:
6 ks cibulí nakrájených na čtvrky
| olej
| sůl
| tymián čerstvý nebo sušený
| 1 litr vody nebo vývaru
| mletý pepř
| lžička másla
| tvrdý kozí sýr (např. St. Pierre)
| celozrnné tousty
Postup přípravy receptu Cibulačka s kozími krutonky:
V hrnci rozehřejeme olej a přidáme čtvrtky cibulí. Smažíme spolu se solí. K cibuli přidáme tymián a společně podusíme. Přidáme vodu nebo vývar a uvedeme do varu.
Pod pokličkou vaříme 15-20 minut do úplného změknutí. Cibule příjemně zesládne. Pak polévku rozmixujeme a přidáme do ní mletý pepř, kousek másla nebo sojovou smetanu.
Mezitím si připravíme tousty z bagety - nastrouháme na ně kozí sýr promíchaný s pažitkou a dáme je pod gril. Polévku servírujeme na talíří s hotovými tousty. Cibulačku můžeme vylepšit přidáním trochy bílého vína během vaření.
Fotky receptu Cibulačka s kozími krutonky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!