Vložil: | Miisuliii |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
![6.25/10, hlasovalo 8 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.25/10, hlasovalo 8 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.25/10, hlasovalo 8 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.25/10, hlasovalo 8 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.25/10, hlasovalo 8 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.25/10, hlasovalo 8 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.25/10, hlasovalo 8 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![6.25/10, hlasovalo 8 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![6.25/10, hlasovalo 8 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Cibulačka z Normandie:
600 g cibule
| 200 g strouhaného sýra
| 1,5 l vody
| 1,5 l bílého vína
| 50 g másla
| 30 g hladké mouky
| tenké krajíčky bílé veky
| pepř, sůl
Postup přípravy receptu Cibulačka z Normandie:
Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na másle, zaprášíme moukou a zarestujeme, podlijeme vínem, zamícháme a přilijeme vodu. Opepříme, osolíme a vaříme 30-40 minut. Pak tekutinu přecedíme a rozvařenou cibulku dáme stranou. Dno zapékací formy pokryjeme krajíčky veky, na tu navršíme připravenou cibuli, kterou hustě posypeme sýrem. Vrstvy střídáme, nakonec nalijeme do misky velmi opatrně cibulový vývar, počkáme, až se polévka vsákne, a končíme vrstvou strouhaného sýra. Asi čtvrt hodiny zapečeme v horké troubě.
Fotky receptu Cibulačka z Normandie:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!