Použité suroviny receptu Cibulová polévka po francouzsku:
4 cibule /velké/
| 1 lžíce oleje
| 100 ml bílého vína
| 1 l vývaru z masa
| 1 bageta /malá/
| 50 g másla
| 100 g sýra
| 4 vejce
| sůl
| pepř
| celerová nať
Postup přípravy receptu Cibulová polévka po francouzsku:
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. V hrnci rozpálíme olej, na kterém kroužky cibule osmahneme do růžova. Přilijeme víno a dusíme na polovinu. Přidáme vývar a přivedeme k varu. Vejce rozšleháme a pomalu vmícháme do polévky. Osolíme a opepříme, vložíme nať a ještě povaříme. Bagetu nakrájíme na plátky, namažeme máslem a posypeme sýrem. Zapečeme v troubě. Polévku rozdělíme do talířů, vložíme do ní sýrové krutonky z bagety.
Fotky receptu Cibulová polévka po francouzsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!